Apeldoorn, apenheul, Omgeving

En wat is er zo al te doen in de omgeving?

 

Het Loo-bos! Dat zijn de bossen achter paleis het loo.

Wandelingen in het Loo-bos zijn zeer de moeite waard. Het was jachtgebied van de Oranjes en dus is er geen bosbouw gepleegd. U vindt er oeroude bomen die nergens anders nog staan in de bossen op de Veluwe. Er staan boshuisjes uit de tijd van Willem en Wilhelmina, een oude kegelbaan en zelfs een begraafplaats voor de koninklijke huisdieren. Het kasteeltje ‘het oude Loo’is maar een paar maanden per jaar te bekijken ( van buiten) Er zijn uitgezette wandelingen. Toegang tot het bos is niet gratis.

img_0107Wanneer u het leuk vindt om samen te wandelen ga ik graag met u mee en laat u de mooiste plekjes van dit unieke stukje bos van Nederland zien (moet natuurlijk wel passen in mijn agenda, op tijd afspreken is wel handig)

 

Paleis het Loo! In 1684 kocht stadhouder Willem III het middeleeuwse jachtslot Het Loo (nu ‘Het oude Loo’ genoemd. inclusief de omliggende gebouwen, bossen, landerijen en waterlopen. Op deze plek wilde hij een nieuw jachtslot bouwen om te kunnen concurreren met buitenverblijven van andere Europese vorsten. Willem en zijn ………….

het-loo-01 het-loo-02

afijn, ga lekker zelf kijken en geniet van dit prachtige stukje Apeldoornse historie.

Vanwege groot onderhoud en een grondige verbouwing van de entree is het hoofdgebouw tot 2021 niet meer toegankelijk voor bezoekers. De stallen en de tuinen zijn gewoon te bezoeken.

 

 

Manege Voorst        

Houdt u van paardrijden en wilt u een buitenrit in de omgeving? Dan is Manege Voorst de aangewezen plek om eens langs te gaan.

  

 

 

 

 

apenheul01Apenheul! Tja, wat moeten wij daar nu nog over vertellen? Apenheul is een “have to see” voor iedereen.

apenheul02

 

 

 

Veluwse Stoomtrein!  Met man en macht wordt er gewerkt om dit stuk stalen geschiedenis te laten voortbestaan.

vsm03

 

 

 

 

Nationaal Park De hogeveluwe! De natuur van Het Nationale Park De Hoge Veluwe is overweldigend. De verschillende oud-Veluwse landschappen wisselen elkaar continu af; tijdens uw tocht door het Park komt u door loof- naald- en gemengde bossen, maar ook over heidevelden (nat en droog), grasvlakten en stuifzandlandschappen.

hoge-veluwe

 

 

 

Het Kröller-Müller Museum is het tweede huis van Vincent van Gogh. Met bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen bezit het museum de op een na grootste Van Gogh verzameling ter wereld. Daarnaast bevat de collectie topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. Met tijdelijke tentoonstellingen houdt het museum aansluiting bij het publiek en de actualiteit.

kroller-muller

 

 

 

 

Pretpark! Julianatoren julianatoren01

 

 

Je kan natuurlijk ook zelf even rondkijken op Uit in Apeldoorn Er is altijd wat te doen hier.